Adriaanse: "Nederlaag mijn schuld"

Raymond (RayMania)
FC Porto - de Champions League winnaar van 2004 - verloor gister voor de tweede maal op rij in de groepsfase. In het eigen Estádio do Dragăo verloor het elftal van Co Adriaanse met 2-3 van Artmedia Bratislava.

De Portugese topclub vierde gisteren zijn 112e verjaardag. Een overwinning op het zwakke Artmedia Bratislava kwam er niet, zelfs een 2-0 voorsprong was niet genoeg. Adriaanse: "Ik ben verantwoordelijk voor alles en ik schaam me dat Porto heeft verloren op zijn verjaardag. Op papier waren we goed georganiseerd, maar op het veld bleek dat heel anders te zijn."

De voormalig coach van Willem II en AZ kreeg na afloop vragen of hij zijn aanvallende strijdwijze niet zou moeten aanpassen. "Ik ben niet een coach die snel van tactiek verandert. We speelden goed. Ik dacht dat we de wedstrijd domineerden. FC Porto was beter, we hadden heel erg veel kansen. Na rust nam ik risico door de aanval te versterken, maar dat leverde geen resultaat op. Normaal gesproken win je die wedstrijden, waarom zou je dan van speelstijl veranderen?"

De coach van Artmedia Bratislava - Vladimir Weiss - loofde zijn eigen tactiek. "We wisten dat Porto veel via de vleugels zou aanvallen, dus onze tactiek was om er voordeel van te nemen, door veel diagonaal te spelen. Gelukkig werkte die strategie. Onze eerste goal gaf ons het geloof voor de comeback."

FC Porto domineerde vanaf het begin de wedstrijd en kwam op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Luncho en Diego. Vlak voor rust was het Petrás die de belangrijke 2-1 scoorde. In de tweede helft kreeg de thuisclub nog twee doelpunten om de oren van Kozak en Borbély. FC Porto staat nu laatste in poule H met twee nederlagen en ontmoet nog twee maal Internazionale.