Schleicher wereldkampioene na sprint

Ambrosius
Regina Schleicher heeft de wereldtitel wielrennen op de weg bij de vrouwen gewonnen. Ze was na zes rondjes van 21 km door Madrid de snelste in de massasprint.

De koers kende weinig spanning, er waren wel uitvalspogingen, maar niemand kon echt wegkomen. Van Nederlandse kant probeerde Adrie Visser het al in het begin van de koers. In de op één na laatste ronde ging Loes Gunnewijk in de aanval, maar ook zij kon niet weg komen.

Bij de doorkomst voor de laatste ronde was er nog een groep van 74 rensters bij elkaar, het leek uit te gaan draaien op een massasprint in de straten van de Spaanse hoofdstad. Op ongeveer tien kilometer van de streep probeerde de Amerikaanse Nieben om weg te komen, ze reed een aantal kilometer alleen vooruit, maar onder aanvoering van de Duitse vrouwen kwam het peloton weer terug.

Kort na de hergroepering pakte Suzanne de Goede uit met een demarrage, maar ook deze poging strandde in het niets. Het draaide uit op een massasprint, met de Duitse vrouwen die het initiatief hadden na de laatste bocht. Hun troef, Regina Schleicher, maakte het vrij makkelijk af voor de Britse Cooke en de Australische Wood. Chantal Beltman was de beste Nederlandse op de vijfde plaats, Melchers-Van Poppel eindigde op de dertiende plaats.