Rosberg op lijstje Williams

Maurice (mbn)
Nico Rosberg staat bij Williams op het lijstje van kandidaten om volgend jaar voor het team te rijden. Technisch directeur Sam Michael noemt het echter onwaarschijnlijk dat de jonge Rosberg al dit jaar voor het team zal rijden.

Met het vertrek van Nick Heidfeld en het niet komen van Jenson Button, is Williams nog één van de weinige teams dat echt op zoek is naar een coureur voor volgend seizoen. Hoewel vele namen worden genoemd, is Nico Rosberg de enige naam die het team wil bevestigen. De testcoureur van Williams, die daarnaast momenteel aan de leiding staat van het GP2-kampioenschap, werd door de pers ook al in verband gebracht met het rijden van één van de laatste races in dit Formule 1-seizoen.

Sam Michael verwacht niet dat dat zal gebeuren: "Of hij mag racen in de laatste twee races is een beslissing van Frank Williams, die hij op voor iedere race kan maken. Ik denk echter dat het onwaarschijnlijk is, maar er is wel een kleine kans. Hij (Rosberg, red.) heeft in de GP2 laten zien wat hij kan en ook in een Formule 1-auto kwam hij goed uit de voeten."