Halve finales Davis Cup in balans

Michel (Baraja)
De halve finales van de Davis Cup zijn na één dag in evenwicht. Zowel in Bratislava bij Slowakije – Argentinië als in Split bij Kroatië – Rusland is de tussenstand 1-1.

Argentinië mag zijn handen dichtknijpen met die score, want alles wees erop dat het met een 2-0 achterstand de zaterdag zou ingaan. Karol Beck had in de eerste partij geen kind aan Guillermo Coria (7-5, 6-4 en 6-4) en in de tweede wedstrijd keek Nalbandian bijna tegen een 0-2 achterstand aan tegen Dominik Hrbaty. De Argentijn werkte op 5-5 in het tweede bedrijf twee breakpoints weg, alvorens zelf wel toe te staan op de service van Hrbaty. Uiteindelijk stoomde Nalbandian door en haalde met 3-6, 7-5, 7-5 en 6-3 het eerste punt binnen voor zijn land.

Vandaag komt Nalbandian alweer in actie. Aan de zijde van Mariano Puerta dubbelt hij tegen het duo Michal Mertinak/Karol Beck. Nalbandian is al negen Davis Cup wedstrijden achtereen ongeslagen. Alleen in zijn eerste duel tegen Marat Safin in 2002 dolf hij het onderspit.

Ook in Split is de stand in balans. Mario Ancic was niet opgewassen tegen Nikolai Davydenko, maar Ivan Ljubicic trok de stand gelijk door Mikhail Youzhny te verslaan. Ljubicic maakte pas in de vijfde set het verschil. De cruciale fase lag in de vijfde game van die set. Met enkele fantastische punten werd het publiek in vervoering gebracht. Vandaag spelen Ljubicic en Ancic de dubbelpartij tegen Tursunov/Youzhny.


Slowakije – Argentinië 1-1
K. Beck – G. Coria 7-5, 6-4, 6-4
D. Hrbaty – D. Nalbandian 6-3, 5-7, 5-7, 3-6
K. Beck/M. Mertinak – D. Nalbandian/M. Puerta
D. Hrbaty – G. Coria
K. Beck – D. Nalbandian


Kroatië – Rusland 1-1
M. Ancic – N. Davydenko 5-7, 4-6, 7-5, 4-6
I. Ljubicic – M. Youzhny 3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-4
M. Ancic/I. Ljubicic – D. Tursunov/M. Youzhny
I. Ljubicic – N. Davydenko
M. Ancic – M. Youzhny


Standen Promotie- degradatiewedstrijden:

Winnaars komen in 2006 uit in de A-groep

Oostenrijk – Ecuador 1-1
Canada – Wit-Rusland 1-1
Chili – Pakistan 2-0
Tsjechië – Duitsland 1-1
Italië – Spanje 1-1
India – Zweden 0-1
Zwitserland – Groot-Brittannië 2-0
België – Verenigde Staten 1-1