[NFL]Uitslag Giants vs. Saints

Wouter Kursten (Magneet)
De New Orleans Saints hebben in een “thuiswedstrijd” verloren van de New York Giants met 27-10. De wedstrijd werd in het Giants Stadium gespeeld omdat het eigen veld van de Saints nog lang niet beschikbaar is na orkaan Katrina.

Alleen in naam was het een thuiswedstrijd voor de Saints, ze stonden op de uit-kant van het veld en zaten ook in de kleedkamers van de uitspelende club. Voor 68.031 Giants fans speelden de Giants in hun uittenue en het enige andere dat aan de Saints deed denken was dat er hier en daar Saints vlaggen hingen en het SAINTS dat op het veld geverfd was in de end zone. De spelers van de Saints hebben deze week ook al in drie verschillende hotels gezeten en zitten nu in een appartementen complex.

Qua spel kwamen de Saints niet aan bod tegen de Giants, met zes turnovers en 13 overtredingen hielpen ze de Giants aan de overwinning. Bij de begin kick-off mislukte een play van de Saints toen Michael Lewis de bal afgaf aan Fred Mcafee die een fumble veroorzaakte waardoor Giant Chase Blackburn de bal kon veroveren. Drie plays later wist rookie Brandon Jacobs de touchdown te maken waarna ook de conversie benut werd.

Dit was niet echt de start die de Saints nodig hadden maar het werd nog minder toen de Giants een 14-0 voorsprong namen na een 6-yard reception van Barber. Maar de Saints keken niet stilletjes toe, ze wisten met 2 15 yard en een 21 yard touchdown bal op Joe Horn kwamen ze terug op 14-7.

Een straf voor Hodge na een interception van Carlos Emmons tot een 12 yard run voor de 21-7 voorsprong voor New York. John Carney schopte van 21-yards de bal tussen de palen voor de 21-10 tegen het einde van de eerste helft maar de Saints bleven ook in de tweede helft fouten maken.

Brooks veroorzaakte nog een fumble voor een veldgoal van de Giants van 39 yards terwijl Craney ook nog een 29 yard veldgoal miste. Even later schopte Craney wel van 30 yards tussen de palen.


Tiki Barber scoort de 14-0 voor de Giantsna een 6 yard run in de eerste quarter

Uitleg in het Engels over de regels en benamingen in de NFL