Volleybalsters verliezen nipt van Rusland

Michel (Baraja)
De Nederlandse volleybalsters hebben gisteravond hun derde wedstrijd op het EK in Kroatië verloren. Tegen Rusland werd het 2-3. Het was al de tweede nederlaag van Oranje na het verlies van zaterdag tegen Bulgarije.

De nederlaag kwam op een dramatische wijze tot stand, want in de vierde set kreeg de ploeg van Avital Selinger twee matchpoints. Het werd uiteindelijk echter 18-25, 21-25, 25-20, 28-26 en 15-9 voor de Russinnen. Oranje startte uitmuntend tegen de zilveren medaillewinnaar van de Olympische Spelen, door de fameuze Twin Towers Gamova en Godina onschadelijk te maken. Nederland stond gedurende die eerste twee sets ook uitstekend te verdedigen; vooral Elke Wijnhoven bracht menig bal terug in het spel.

In de derde set viel Nederland ver terug, maar in het vierde bedrijf kwam het (met Alice Blom in plaats van Debby Stam) op twee matchpoints. Uiteindelijk werkte Rusland eerst de matchpoints weg, alvorens in de beslissende set ruim afstand te nemen van Oranje. Avital Selinger was hevig teleurgesteld na afloop: ”Een grote teleurstelling. We waren er zo dicht bij in die vierde set, maar als je het niet afmaakt, wordt het moeilijk. Dat bleek. Tot 6-5 gingen we nog gelijk op in de vijfde set, daarna gaf het blok van de Russinnen de doorslag.” Vandaag heeft Nederland een rustdag, maar morgen zal het moeten winnen van wereldkampioen Italië om de kansen op de halve eindstrijd gaaf te houden.