Van der Meyde nog een maand aan de kant

Sjors (Sj0rSz)
Andy van der Meyde zal de komende tijd nog niet kunnen debuteren voor zijn nieuwe club Everton. Volgens zijn trainer, David Moyes, zal de rechtsbuiten nog minstens vier weken nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.

"Andy is nog een maand niet inzetbaar voor ons. Ik weet dat hij hoopt dat hij binnen twee weken kan spelen, maar hij moet eerst veel trainen.", aldus Moyes. Door deze blessure zal Van der Meyde het duel tegen Dynamo Boekarest in de eerste ronde van de UEFA Cup moeten missen.

De blessure, die er bijna voor zorgde dat de transfer naar Everton niet door kon gaan, begint de international te irriteren. "Die blessure begint me langzaam te frustreren. Ik wil mijn opwachting maken in het Premiership.", zegt de Nederlander.

Afgelopen zomer verruilde Van der Meyde Inter Milan voor Everton. Bij de Italiaanse topclub kwam hij de laatste twee seizoenen bijna niet aan spelen toe. Dit was dan ook de belangrijkste reden om naar de Premier League te vertrekken. In Nederland kwam de 25-jarige aanvaller uit voor Ajax en FC Twente.