Midland kiest nog niemand

Edwin (Wulp87)
Midland F1 heeft laten weten voorlopig nog geen coureurskeuze voor volgend jaar te maken.

Gisteren was er het nieuws dat Christijan Albers een contract getekend had voor 2006 en 2007 bij het team van Jordan/Midland. Echter heeft sportief directeur Johnny Herbert laten weten nog geen keuze te hebben gemaakt voor volgend jaar."Het is natuurlijk nooit gemakkelijk om een datum te noemen, maar ik denk dat het nog wel even gaat duren. Ik hoop dat het zo snel mogelijk kan omdat dat voor iedereen beter is, maar ik weet dat het bijna nooit zo gemakkelijk is," aldus Herbert.

Er is echter genoeg keuze voor het team van Alex Shnaider, omdat de meeste stoeltjes al bezet zijn voor volgend jaar. Kanshebbers zijn naast de huidige rijders Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan, Christijan Albers, Robert Doornbos, Anthony Davidson, Franck Montagny en Ricardo Zonta. Johnny Herbert:"Je moet de beste steun krijgen die je maar van een coureur kan verlangen, maar je moet op hetzelfde moment de prestaties hebben en het team moet ook reageren op de coureur. De relatie moet van beide kanten komen. Het is een selectie en je moet voor alle partijen een zodanig positief mogelijke oplossing vinden."

Ondanks het feit dat het team nog geen keuze heeft gemaakt laat Herbert wel weten dat BAR-testrijder Anthony Davidson de beste papieren heeft en dinsdag op Silverstone een Jordan zal testen. "Hij heeft de ervaring en, met de snelheid die hij heeft getoond bij BAR, hij is een goede optie voor ons. Het zal allemaal afhangen van hoe de herstructurering zal verlopen en hoe men dingen aankomend seizoen wil aanpakken. Het is een goede kans voor hem."