Politie-agent schiet voetbalspeler neer

Sjors (Sj0rSz)
Tijdens een wedstrijd in de Argentijnse Eerste divisie tussen San Martín en Godoy Cruz is Carlos Azcurra zwaar gewond geraakt. De voetballer van San Martín werd in deze wedstrijd van dichtbij geraakt door een politiekogel.

Azcurra werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd na een operatie van vier uur een rubberen kogel uit zijn long gehaald. De speler is nog altijd niet bij bewustzijn, maar zijn toestand is wel stabiel. "Maar we moeten afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt.", aldus trainer José María Martínez. Verder zei hij ook nog dat het op een executie leek.

De afstand tussen de speler en de politieman die schoot was namelijk maar een halve meter. Azcurra wilde samen met een paar ploeggenoten de supporters tot rust brengen, omdat die wat onrustig waren nadat de scheidsrechter het duel tijdelijk had stilgelegd. San Martin stond toen met 2-0 achter.

"Er was geen sprake van een invasie door de fans van het veld. Er was zelfs geen agressie.", sprak de verbouwereerde coach. Het was dan ook niet normaal dat de politie optrad door met rubberen kogels te schieten. Op de beelden van het ongeluk is alles heel goed te zien.

De zes politiemannen die samen het kordon vormden, zijn door de lokale overheid overgedragen aan justitie. De gouverneur, Julio Cobos, 'schaamde' zich voor het incident en zei nadrukkelijk dat degene die hiervoor verantwoordelijk is, de maximale straf zal krijgen. "En dat is ontslag bij de politie."