McEwen winnaar Parijs-Brussel

Michel (Baraja)
Robbie McEwen heeft de semi-klassieker Parijs-Brussel op zijn naam geschreven. De 33-jarige Australiër was de snelste in een massaspurt. De Nederlander Stefan van Dijk eindigde als tweede, terwijl Jean-Patrick Nazon beslag legde op de derde plaats.

De wedstrijd stond in het teken van een lange aanval van het kwartet Matthé Pronk, Stéphane Bergès, Zbigniew Piatek en Paolo Borghini. Hun maximale voorsprong bedroeg veertien minuten. Op zestien kilometer van de streep werden de vluchters ingerekend, voornamelijk dankzij achtervolgingswerk van Davitamon- Lotto en Quick Step. Aanvallen van onder meer Igor Astarloa en Nick Nuyens konden een massasprint niet voorkomen. McEwen maakte het werk van zijn ploeg bekwaam af. In deze vorm is de Australiër een favoriet voor het WK in Madrid dat op 25 september wordt verreden.

McEwen loofde na afloop vooral zijn team: ”Als een sprinter wint, is dat altijd een collectieve prestatie. Mijn mannen waren absoluut de beste.” McEwen is dit hele seizoen al in vorm. Eerder won hij onder meer twee etappes in de Giro en kon hij in de Tour zelfs drie keer het zegegebaar maken.

Uitslag Parijs-Brussel- 219 kilometer:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.R. McEwenAUSDAV4.52.00
2.S. van DijkNEDMRB0'00''
3.J. NazonFRAAGR0’00''
4. N. EeckhoutBELCHO0'00''
5.I. AstarloaSPABAR0’00''