Pierce in drie sets naar finale US Open

Ambrosius
De Française Mary Pierce heeft de finale van de US Open bereikt. Ze versloeg in de halve finale de verliezend finaliste van vorig jaar, Elena Dementieva, met 3-6 6-2 6-2.

De als zesde geplaatste Dementieva begon erg sterk met meteen een break. Op 5-3 voor de Russische verloor Pierce nog een keer haar service, waardoor Dementieva de eerste set won met 6-3. Na de set liet Pierce zich lang behandelen aan een blessure aan haar rug en bovenbeen.

Daardoor was het verrassend dat ze in de derde game de service van Dementieva doorbrak en dit later in de set nog een keer deed. Met 6-2 trok ze de partij weer in evenwicht. Ook in de beslissende set brak de als twaalfde geplaatste Pierce in de derde game de service van Dementieva. Hetzelfde deed ze twee games later, waardoor ze op 5-1 stond en één game verwijderd was van de finale. Even leek Dementieva op 5-2 nog terug te kunnen breken, maar Pierce bleef sterk spelen en gaf het niet meer uit handen. Ze bereikte voor het eerste de finale van de US Open. Ze speelt daarin tegen de winnares van de partij tussen Kim Clijsters en Maria Sharapova die later vanavond wordt gespeeld.