Cocu vindt rode kaart onbegrijpelijk

Olga (Nuongirl)
Philip Cocu vindt het onbegrijpelijk dat scheidsrechter Hanacsek hem woensdagavond tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Andorra van het veld stuurde.

De middenvelder van PSV zei dat er van een elleboog absoluut geen sprake was. En tegenover het radio-programma Langs de Lijn reageerde Cocu dan ook cynisch. "Dit was absoluut geen rode kaart. Als die man van die afstand kan zien dat ik een elleboog heb gegeven, dan is dat een knappe man. Dan moet hij zeker een verrekijker hebben gebruikt. Ik heb geen elleboog gegeven, het was slechts een duw of bodycheck. Moet je je dan de hele wedstrijd maar laten schoppen en duwen? Soms moet je je even laten gelden na zulk gedrag. Ik weet van mezelf dat het geen elleboog was. Ik geef een schouderduw en en dat is op zijn hoogst geel."

Cocu zei verder dat hij zich niet druk kan maken over de consequenties van het voorval. "De media zal wel weer van alles zeggen, maar dat zal me worst zijn. Ik hoop dat ik helemaal niet geschorst wordt hiervoor. Het zal moeilijk voor ze worden om hier een zaak van te maken. Het zou voor mij erg zuur zijn als ik de cruciale wedstrijd mis."