Ginepri eerste halve finalist US Open

Ambrosius
Robby Ginepri heeft op mooie wijze de halve finale van de US Open bereikt. Zijn tegenstander, Guillermo Coria, werkte vijf matchpoints weg, maar toch was het na 6-4 1-6 5-7 6-3 5-7 en zes matchpoint voor Ginepri voldoende om bij de laatste vier te komen.

Het tennis in de eerste twee set was niet van hoog niveau. Coria was de sterkste in de eerste set met 6-4, maar Ginepri kwam in de tweede set sterk terug. Hij kwam een break voor, Coria liet het lopen en de Amerikaan won de set makkelijk met 6-1. In de derde set kwam de Argentijn twee keer een break voor en kreeg hij zelfs een setpoint. Dit benutte hij niet, Ginepri brak hem drie keer in de set en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong.

In de vierde set serveerden beiden spelers erg sterk. Totaan de achtste game verliepen de servicegames probleemloos, maar toen had Ginepri problemen en gaf hij zijn service weg. Coria serveerde makkelijk de set uit, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. De als achtste geplaatste Coria stond voor zijn tweede vijfsetter op rij, Ginepri zelfs voor zijn derde.

De vijfde set bracht een hoop spanning, maar daarom niet minder tennis. Tot 3-3 ging het gelijkop. In de zevende game maakte Ginepri een aantal fouten, waardoor Coria een break voor kwam. De Amerikaan herstelde zich snel en maakte meteen de re-break. Hij hield zijn service, waardoor Coria gedwongen werd dat ook te doen. Coria leek onder die druk te bezweken en kwam 0-40 achter, maar Ginepri kon geen van de drie matchpoints verzilveren en Coria kwam knap terug tot 5-5.

Ginepri hield zich mentaal sterk en maakte 5-6, waardoor Coria opnieuw zijn service moest houden. Het werd 30-40, dus een vierde kans voor de Amerikaan om voor eigen publiek een halve finale te behalen, maar het mocht niet zo zijn. Want ook twee punten later werkte Coria het vijfde matchpoint weg. De Argentijn sloeg een dubbele fout, waardoor het zesde matchpoint een feit was. Coria sloeg opnieuw een dubbele fout, dit betekende de winst voor Ginepri na een spannende vijfde set. In de halve finale speelt hij tegen de winnaar van de partij tussen zijn landgenoten James Blake en Andre Agassi.