Drie aanwinsten voor T-Mobile

Michel (Baraja)
T-Mobile blijft zich maar versterken met het oog op het volgende seizoen. Vandaag maakte het Duitse ProTour-team de komst van Sergei Gonchar, Eddy Mazzoleni en Scott Davis bekend.

Al wekenlang werd er gespeculeerd over de komst van Gonchar en Mazzoleni, maar pas vandaag werd het definitief. De Oekraïense tijdrijder tekent een contract voor één seizoen, terwijl Mazzoleni tot eind 2007 rijdt voor T-Mobile. ”Er waren nog een aantal details die moesten worden afgehandeld, zodat pas vandaag alles officieel is geworden. Deze twee coureurs zijn uitstekende aanwinsten voor volgend jaar,” reageerde teammanager Olaf Ludwig.

Gonchars opvallendste prestatie in zijn loopbaan zette hij neer in 2004, toen hij als tweede eindigde in de Giro d’Italia. De 35-jarige Gonchar komt over van Domina Vacanze. Mazzoleni was jarenlang een uitstekende adjudant voor Simoni en Cunego, maar mag in 2006 Ullrich helpen in zijn jacht naar een tweede Tourwinst. Dit jaar verraste de 32-jarige Italiaan in de Tour door als dertiende te eindigen.

Naast de komst van Gonchar en Mazzoleni draagt ook de Australiër Scott Davis (26) in 2006 een magenta truitje. Davis is dit jaar nog actief voor het Pro Continental Team Tenax. Al in een eerder stadium legde T-Mobile Michael Rogers, Patrik Sinkewitz (beide Quick Step), Jörg Ludewig (Domina Vacanze), Thomas Ziegler (Gerolsteiner), Kim Kirchen en Lorenzo Bernucci (beide Fassa Bortolo) vast.