Veendam wil KNVB en Omniworld aanklagen

Maurice (mbn)
BV Veendam denkt erover om de KNVB en FC Omniworld aan te klagen. De club gelooft dat het kunstgrasveld van FC Omniworld de oorzaak is van de blessure van Gerard Wiekens.

Wiekens brak maandagavond in de uitwedstrijd tegen FC Omniworld zijn linkerkuitbeen. Volgens Veendam kwam dat doordat de verdediger op het kunstgrasveld in Almere met zijn voet vast bleef staan in het rubber dat op het veld ligt, terwijl hij een draai maakte. De club wil de oorzaak nog goed onderzoeken, maar overweegt een schadevergoeding te eisen voor de drie maanden dat Wiekens nu is uitgeschakeld.

Directeur Jan Korte vertelde: "We hebben de zaken dinsdag in het bestuur besproken. We hebben besloten om te kijken wat de mogelijkheden zijn en willen gaan uitzoeken waar het aan heeft gelegen. Het gaat er vooral om dat we een signaal willen afgeven. We kunnen dit niet zomaar voorbij laten gaan."

De club hoopt aan te kunnen tonen dat het kunstgras de oorzaak van de blessure is. Dat zou volgens Korte moeten leiden tot een rechtzaak tegen de KNVB en FC Omniworld: "De bond heeft tenslotte het veld goedgekeurd. Het gaat er ook om dat we willen voorkomen dat er nog meer blessures ontstaan. Wij zijn een kleine club, maar voor andere clubs kan dit veel grotere gevolgen hebben."