Dankzij F1Manager naar Monza

Wouter (ziggyziggyziggy)
Crowded, winnaar van de Formule 1 Manager 2004, stuurde ons het volgende reisverslag:

Zoals de meesten die nu weer aan de F1manager meedoen nog wel weten, was de hoofdprijs van vorig jaar een door GPTours geheel verzorgde reis naar de GP van Barcelona. Na een spannend seizoen was ik de gelukkige die aan het eind de meeste punten bij elkaar had gesprokkeld. Na lang wachten leek het in mei eindelijk zover te zijn. Door een foutje was men echter vergeten alles te boeken! Dat was ontzettend balen, maar gelukkig kwam GPTours met een leuk vervangend alternatief: Monza!

Afgelopen vrijdag vertrok ik dus samen met een vriend met de KLM vanaf Schiphol richting Milaan. Om vervolgens na aankomst met een busje over te worden gebracht naar een 4-sterren hotel. Die avond zijn we nog even Milaan in geweest, waar uitgaan blijkt te bestaan uit met z’n allen op straat hangen met een biertje of een ander drankje. Wat trouwens een prima idee was, aangezien het om 12 uur nog ruim 25 graden was.

De zaterdag begon het echt leuk te worden. Om 7:30 stond een bus klaar om ons, met een groep andere GPTours reizigers, naar Monza te brengen. Na wat standjes bekeken te hebben (o.a. een gloednieuwe Mercedes SLR bij McLaren) gingen we naar onze tribune: de 21, die bij het ingaan van de Parabolica staat. Daar hebben we de hele dag genoten van trainingen en kwalificaties van de Formule 1, Porsche Supercup (waarbij er eentje nog flink de banden in dook vlakbij waar wij zaten) en zelfs een GP2 race.

Maar de zondag was uiteindelijk de dag waar het om ging. Hiervoor hadden we een “je mag overal gaan staan waar je wilt, zolang het maar niet op een tribune is”-kaart. Bij aankomst was er een GP2 race net begonnen. De eerste chicane leek me een mooie plek, en na lang omlopen (je moest onder de oude kombaan door zien te komen via het binnenterrein) bleek dat dit inderdaad een prima plek is. Het stond namelijk vol met Italianen die alles afgezet hadden met lint en tentjes hadden opgezet aldaar. Dat ontnam ons het uitzicht behoorlijk, dus voor de volgende race (Porsche Supercup) probeerden we het bij de Ascari. Geen geweldige plek, maar alles was prima te zien daar. Huisman won en zijn teamgenoot duwde een andere Porsche het grind in recht voor onze neus, niet verkeerd dus!

Toch gingen we voor de F1 rijdersparade en de race weer richting de Parabolica, maar nu aan de binnenkant. Hier kon je ze echt van heel dichtbij langs zien komen. Op een scherm konden we de rest van de race volgen, terwijl we ze telkens op een paar meter afstand met tegen de 200 km/h langs zagen komen. Het was niet de meest spannende race, maar een Räikkönen die Trulli vlak voor onze neus inhaalt, twee Minardi’s naast elkaar door de Parabolica en een Alonso die snel dichterbij komt aan Montoya waren toch wel erg cool om te zien! En na de finish doen waar Monza om bekend staat: het heilige asfalt op rennen. Na een flinke sprint tussen de mensenmassa die hetzelfde deed waren we precies op tijd om de huldiging van dichtbij mee te maken. Al met al is Monza een echte aanrader!

Na de race gingen we per bus helaas al weer naar het vliegveld, om wederom door de KLM op Schiphol te worden afgezet. Dit weekend was een geweldige ervaring, en daar wil ik ten eerste Fok voor bedanken, de crew van de F1 manager (blijft de leukste manager die ik ken) en dubbeldrank (voor de coördinatie met GPTours) in het bijzonder. En natuurlijk GPTours zelf voor het aanbieden van de race als hoofdprijs vorig jaar! Dit jaar gaat het me niet lukken om in de prijzen te komen, maar alvast succes aan degenen die het nu om de prijzen strijden.

Voor de liefhebbers heb ik nog twee kleine filmpjes gemaakt ook. Jammer dat het geluid hierbij niet zo hard is als in het echt, maar het geeft een leuke indruk van hoe het er uitzag:
Zaterdag training: media.putfile.com/040905-002
Zondag race: media.putfile.com/040905-005