Ullrich ziet Armstrong niet terugkomen

Bram (Chiel-Montagne)
Jan Ullrich is niet onder de indruk van het bericht dat Lance Armstrong overweegt in 2006 toch aan de Tour mee te doen. "Ik kan me na zijn afscheidsfeest in Parijs niet voorstellen dat hij nog een keer aan de Tour zal meedoen", reageerde Ullrich. "Ik maak me er zeker niet druk om."

De reden dat Armstrong volgend jaar een gooi wil doen naar een achtste zege, zijn de beschuldigen van de krant L'Equipe aan het adres van de Texaan. Het Franse dagblad beschuldigt The Boss van epo-gebruik in de Tour van 1999, toen het nog niet opspoorbaar was. Armstrong denkt de Fransen met het winnen van de Tour van 2006 een grote hak te zetten.

In tegenstelling tot het Duitse kamp reageerde de concurrentie vanuit Spanje juist positief op het nieuws van een mogelijke rentree van Armstrong. Oud-ploeggenoot Roberto Heras ziet zijn vroegere kopman graag terugkomen: "Een terugkeer is het enige goede antwoord. Al blijft het probleem dat de Fransen na dat seizoen ongetwijfeld met nieuwe aantijgingen zullen komen."

Tourbaas Jean Marie Leblanc wilde niet expliciet ingaan op dit gerucht. "Ik zal hier alleen op reageren als het officieel is", aldus de grote man achter het wielercircus. De Fransman uitte eerder wel zware kritiek na het verhaal over het vermeende epo-gebruik van de zevenvoudig Tourwinnaar.