A1 GP op RTL7

Olga (Nuongirl)
RTL Nederland heeft de hand weten te leggen op de uitzendrechten van de nieuwe A1 Grand Prix-autoraces. Vanaf het allereerste wedstrijdweekend zal RTL 7 live verslag doen van de races waaraan 25 landen deelnemen.

Nederland zal daarbij worden vertegenwoordigd door het team van teamleider Jan Lammers, met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen. De eerste race is op zondag 25 september en zal worden verreden op het Britse Brands Hatch.

De bedenker van de nieuwe raceklasse, sjeik Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, heeft goed nagedacht over de race, want alle wagens zullen technisch gezien exact gelijk aan elkaar zijn en dit moet resulteren in een spannende, moeilijk voorspelbare race met veel inhaalmomenten.

De programmaleider van RTL 7, Jaap Hofman, is blij met het binnenhalen van de uitzendrechten: "Deze klasse spreekt mij bijzonder aan. Het is overduidelijk dat het hier vooral gaat om de capaciteiten van de coureur en wat dat betreft ben ik blij dat Jos en Jeroen voor Nederland van de partij zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Jos zal laten zien dat hij racen op topniveau niet is verleerd."