Maakt "schuldige" Armstrong comeback?

Volgens Dick Pound, voorzitter van het wereldantidopingagentschap WADA is het zo goed als zeker: Lance Armstrong heeft in de Tour van 1999 EPO gebruikt. De renner zelf dan weer geeft in een Texaanse krant aan over een "comeback" na te denken "om de Fransen een hak te zeggen"

Dick Pound haalt dus nog eens hard uit naar Lance Armstrong: "Ik heb alle vertrouwen in het lab van Châtenay-Malabry", zei Pound. "Het is één van de toonaangevende labs voor epo-onderzoek. Die analyses zullen wel kloppen. Ik heb de resultaten gezien en zie geen reden om nog te twijfelen." De voorzitter van het WADA roept Lance op om desnoods met een DNA test te bewijzen dat de stalen niet van hem zijn "Als hij daar dan toch zo zeker van is"

Toch kan volgens Pound Lance Armstrong niet meer gestraft worden. "De EPO test bestond nog niet in 1999, dus heeft Armstrong nooit een wetmatige positive plas afgeleverd"

Lance Armstrong zelf dan weer sluit in een interview met een Texaanse krant een terugkeer in het peloton niet uit: "Ik denk er aan. Ik vermoed dat het een ideale manier is om de Fransen een hak te zetten. Of ik het echt meen? Ik zit nog elke dag op de fiets, hoor"

Ook Discovery ploegleider Johan Bruyneel blijft geheimzinnig: "Armstrong heeft na 3 weken echt niets doen opnieuw de draad opgenomen en zit elke dag op de fiets. Het is duidelijk dat hij weer honger heeft. Hij mist alles wat rond de koers leeft en beweegt. De beschuldigingen van dopinggebruik kunnen de druppel zijn om de draad weer op te pikken als renner. Zo kan hij laten zien dat hij al zijn resultaten 'puur' heeft behaald. Hij heeft trouwens nog een contract voor een seizoen bij Discovery. Er is plaats bij ons.