Hewitt met moeite langs Dent

Ambrosius
De Australiër Lleyton Hewitt heeft vijf sets nodig gehad om zich te plaatsen voor de vierde ronde van de US Open. De Amerikaan Taylor Dent maakte het de nummer drie van de plaatsingslijst erg lastig.

Na de eerste vijf games leek het erop dat Hewitt over Dent heen zou walsen, er stond toen 5-0 op het scorebord. Dent kwam toen wat beter in zijn spel, maar de eerste set was verloren voor de Amerikaan: 6-1. In de tweede set illustreerde Dent dat hij beter in zijn ritme kwam en pakte de set met 6-3.

Dit goede spel zette Dent voort in de derde set door een break voor te komen. Deze voorsprong kon hij niet behouden, Hewitt brak terug en er moest een tie-break komen om te beslissen wie er 2-1 voor kwam in sets. Dent kwam daarin al snel met 0-5 voor en pakte uiteindelijk die tie-break relatief makkelijk met 7-2. Hewitt wist dat er nu wat moest gebeuren en brak de harde service van de Amerikaan meteen in de eerste game. Op 3-1 deed de Australiër dat nog een keer en dwong daardoor makkelijk een vijfde set af na een 6-2 setwinst.

Het begin van deze beslissende set ging gelijkop tot de zevende game. Toen kwam Hewitt een brak voor en leek hij de partij naar zich toe te trekken. Maar niets was minder waar, Dent maakte meteen de re-break en kwam daarmee terug tot 4-4. In de daaropvolgende servicegame van de Amerikaan kreeg Hewitt één breakkans, maar kon deze niet verzilveren. Hewitt hield zijn service en trok de stand weer gelijk tot 5-5. In de daaropvolgende servicegame van Dent zette Hewitt alles op alles om de break te forceren, met positief resultaat. Dent kon niet meer herstellen, waardoor Hewitt zich na ruim drie uur tennis plaatste bij de laatste 16 na zijn vierde matchpoint te verzilveren.