Lebedeva pakt Golden League jackpot

Michel (Baraja)
Tatiana Lebedeva is één miljoen dollar rijker. De Russische hinkstapspringster bleef tijdens de complete Golden League cyclus ongeslagen. Ook vandaag in Berlijn was er geen kruid gewassen tegen de 29-jarige Russin.

Lebedeva begon heel nerveus aan de wedstrijd. Tijdens haar eerste poging noteerde ze slechts een afstand van 13,95 meter. Het herstel kwam echter vlot: in haar volgende beurt kwam ze tot 14,85, wat ruim voldoende was voor de winst. Yamile Aldama uit Sudan legde beslag op de tweede plaats. Lebedeva had het geluk dat wereldkampioene Trecia Smith forfait gaf met een blessure. Zelf liet Lebedeva het WK lopen, vooral met het oog op de afsluitende Golden League wedstrijden.

Christine Arron zal zich nog wel eens achter haar oren krabben, want zij won vijf van de zes wedstrijden en kwam dus één zege tekort om te delen in de jackpot. Vandaag klopte de Française de complete wereldtop, inclusief wereldkampioen Lauryn Williams. Bij de mannen was de Jamaicaan Dwight Thomas de rapste over 100 meter. Thomas liep met 10,01 bijna een persoonlijk record.

De beste Nederlandse prestaties kwamen op naam van Rens Blom en Marjolein de Jong. Wereldkampioen Blom eindigde als zevende met de polsstok. Onze landgenoot strandde op 5,63 meter. Ook hordenloopster De Jong finishte als zevende op de 400 meter horden.