Geen blaam Fisichella voor fout

Maurice (mbn)
De fout aan het begin van zijn kwalificatierondje was niet te wijten aan Giancarlo Fisichella. Onderzoek van Renault wees een fout in het remsysteem uit.

Terwijl Renault er dit weekend alles aan wilde doen om te zorgen dat Alonso en Fisichella vooraan eindigen, had de tweede in zijn kwalificatierondje een opzichtige fout. In de eerste bocht leek hij zijn rempunt te missen en verloor daardoor kostbare tiendes van een seconde. Achteraf blijkt dat Fisichella op tijd remde, maar dat er een hapering in het remsysteem was.

Technisch directeur Pat Symonds vindt het allemaal erg ongelukkig: "Het ging allemaal verkeerd in de eerste bocht en hij herstelde daar niet van. Het is jammer, want hij is al het hele weekend snel en zat dicht bij Fernando in de test en gedurende de vrije trainingen. Hij had een erg goed resultaat hier kunnen behalen."

Fisichella hoopt nog dat zijn strategie goed uitpakt: "Ik reed met meer brandstof. Omdat Kimi zijn motor kapot ging kozen we een andere strategie net voor de kwalificatie. Ik ben een beetje teleurgesteld. Morgen zal de start lastig worden vanaf de achtste plaats. Mijn strategie zal niet verkeerd zijn en de snelheid die we hebben is redelijk goed."