Vrouwenacht verovert brons op WK

Michel (Baraja)
Op de slotdag van het WK roeien heeft de vrouwenacht Nederland een derde medaille bezorgd. Na het goud van Marit van Eupen en de zilveren plak van de vier-zonder-stuurman was er vandaag brons voor de vrouwenacht.

De vrouwenacht met Dekker, N. Dekkers, Hommes, H. Dekkers, Van Rumpt, Posthuma, De Haan, Tanger en stuurvrouw Workel versloeg de boot van de Verenigde Staten in de strijd om het brons. Het verschil tussen beide teams was minder dan drietiende van een seconde. Het goud was er voor Australië, terwijl de Roemeense équipe beslag wist te leggen op het zilver. Tijdens de Spelen in Athene pakte de vrouwenacht ook al een bronzen medaille.

De vrouwen van de lichte dubbelvier kwamen nooit in de buurt van de medailles. Het kwartet Tabbers, Verbeek, Hautvast en Thomee hield alleen Japan achter zich en finishte als vijfde. Nederland heeft het met drie medailles deze week uitstekend gedaan, maar komt niet in de buurt van de medailleoogst van Nieuw-Zeeland, dat met vier gouden plakken de grote slokop was van dit WK.