Serieuzere Ferraritests Rossi

Wouter (ziggyziggyziggy)
MotoGP-kampioen Valentino Rossi gaat meer tests uitvoeren bij het team van Scuderia Ferrari. De Italiaan testte al eerder een aantal keer de bolide, maar nu lijkt het er toch op dat Rossi zich de komende twaalf maanden serieuzer op de Formule 1 gaat oriënteren.

Anderhalf jaar geleden zat Rossi voor het eerst in een Ferrari en ook afgelopen maand reed hij een aantal ronden op het circuit van Fiorano. Ross Brawn, technisch directeur van Ferrari, verklaarde dat het team Rossi vaker zal laten testen om hem beter te laten wennen aan de Formule 1.

Brawn lichtte toe dat Rossi op dit moment in de langzame bochten al even snel is als de huidige Formule 1-coureurs, maar dat hij over de hogesnelheidsbochten nog veel moet leren. "Hij gaat hier meer tijd voor vrijmaken en ik verwacht dat hij iedere maand tot iedere zes weken in de wagen zal rijden," aldus Brawn. "Als hij genoeg potentieel toont, gaan we door met het programma."

De technisch directeur verwacht wel dat Rossi snel genoeg zal zijn voor de Formule 1, maar weigert voorspellingen te doen over zijn toekomst op vier wielen. "Op het moment dat hij alle nuances van de Formule 1-wagen onder de knie heeft, zal hij heel snel zijn. Ik zie niet in waarom hij niet in de F1 zou kunnen racen."

Over de link tussen Räikkönen en Ferrari voor 2007 zei Brawn: "Het zou wel mooi klinken: Räikkönen en Rossi. Iedereen kan zien dat Kimi een fantastisch coureur is en hij zou een aanwinst zijn voor Ferrari."