Yamamoto derde coureur Jordan in Japan

Dennis (dennistd)
Sakon Yamamoto rijdt op Suzuka in de derde Jordan.
Jordan Grand Prix maakte dit vandaag bekend.

De 23 jarige Japanner rijdt dit jaar in de Formule Nippon (de Japanse tegenhanger van de Formule 3000) en de Japanse Super GT Series. In 2001 maakte in de Yamamoto zijn debuut in de autosport, in de Japanse Formule 3, waarin hij vierde werd. Hierna probeerde hij het in Europa, in het het Duitse en Italiaanse Formule 3-kampioenschap, dit zonder succes. In het seizoen 2003, waarin hij in de F3 Euroseries reed, bracht ook niet veel goeds. In 2004 keerde Yamamoto weer terug naar Japan om er opnieuw aan het nationale F3-kampioenschap deel te nemen.

"Hij kwam erg snel door de juniorenklassen en ook met goede resultaten, dus ben ik ervan overtuigd dat hij het team goed zal helpen bij het verzamelen van de data in voorbereiding op de Japanse GP", aldus Jordan-teambaas Colin Kolles over Yamamoto.

Yamamoto reageerde via zijn website op de bekendmaking: "Ik verheug me erop, want ik ben mijn carrière met één doel voor ogen gestart, namelijk in de F1 rijden. Ik zal hard werken om ooit een plaats als racecoureur te krijgen in een F1-cockpit."

Volgende week zal Yamamoto zijn stoeltje passen in de Jordan-fabriek. Van 13 tot 15 september zal hij ook nog testen op Silverstone.