Versterkingen Portsmouth, Middlesbrough

Michel (Baraja)
De Engelse clubs Middlesbrough en Portsmouth hebben gisteravond nog uitstekende zaken gedaan op de transfermarkt. ‘Boro’ versterkte zich met Fabio Rochemback en Abel Xavier, terwijl Portsmouth de geroutineerde aanvaller Dario Silva strikte.

Middlesbrough is de competitie matig begonnen met slechts één zege in vier wedstrijden. Vandaar dat de club wel wat aanwinsten kon gebruiken. Rochemback (23) is afkomstig van FC Barcelona, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Sporting Lissabon. Rochemback heeft een vijfjarig contract getekend bij de club aan de Riverside.

Naast Rochemback verwelkomde de ploeg van Steve McClaren ook Abel Xavier. De Portugees – die op het EK van 2000 opviel door zijn kapsel – is alweer aan zijn elfde club toe. In het seizoen 1998/1999 kwam Xavier uit voor PSV. De verdediger is nog altijd maar 32 jaar en tekende een contract voor één seizoen bij Middlesbrough. Vorig seizoen speelde Xavier drie wedstrijden voor AS Roma.

Portsmouth wist nipt voor het verstrijken van de deadline Dario Silva aan te trekken. De Uruguayaanse spits komt over van Sevilla, waar hij de afgelopen seizoenen een vaste kracht was. De 32-jarige aanvaller verheugt zich op zijn verblijf bij Portsmouth: ”Ik heb al in Italië en Spanje gespeeld en de Engelse competitie schat ik even hoog in. Ik heb al gehoord hoe bezeten de supporters van Portsmouth zijn.” Ook Blaise N’Kufo stond in de belangstelling van Pompey maar FC Twente vroeg een te hoge afkoopsom.