Lucratieve overeenkomst voetballers Australie

Olga (Nuongirl)
De Australische voetballers hebben met de bond FFA een lucratieve overeenkomst gesloten die de spelers laat meedelen in de opbrengsten die voortvloeien uit de belangrijke toernooien als het wereldkampioenschap en de Confederatie Beker.

Het team dat sindskort onder leiding staat van coach Guus Hiddink zal 30 procent van de inkomsten krijgen. Hierbij tellen ook het prijzengeld, de televisierechten, stadioninkomsten en sponsorgelden mee.

"Op deze manier krijgen de spelers niet alleen een beloning voor alles wat ze bereiken op het hoogste niveau. We willen ook bereiken dat ze een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het voetbal in Australië tot een volledig professionele en commercieel aantrekkelijke sport", aldus het hofd van de Australische voetbalbond, Craig Foster.

In de overeenkomst is ook opgenomen dat de voetballers zullen samenwerken met de bond om het voetbal in Australië verder te ontwikkelen. De overeenkomst loopt door tot zestig dagen na de finale van het wereldkampioenschap voetbal in 2006.