Van der Geest mogelijk niet naar WK

Michel (Baraja)
De deelname van Dennis van der Geest aan het WK judo in Cairo is hoogst onzeker. De judoka van Kenamju kampt met een liesblessure.

Van der Geest schat zijn kansen op het WK laag in: ”Als ik vandaag moest beslissen, zou ik niet gaan. Het gaat niet zo heel goed. Ik heb de kwetsuur een aantal maanden geleden in Japan opgelopen. Bij de Europese titelstrijd in Ahoy' en de Europa Cup is het daarna alleen maar verergerd.” Op het EK behaalde Van der Geest nochtans een bronzen medaille.

De laatste jaren heeft de oudste van de gebroeders Van der Geest altijd naar behoren gepresteerd op mondiale toernooien. Tijdens het WK 2003 in Osaka miste onze landgenoot nipt de gouden plak. Op de Spelen van Athene een jaar later veroverde Van der Geest een knappe bronzen medaille. Of een herhaling van ‘Osaka’ en ‘Athene’ mogelijk is waagt Van der Geest te betwijfelen: ”De voorbereiding is verre van ideaal geweest. Maar als het even kan, dan ga ik. Als die adrenaline eenmaal gaat stromen, wie weet wat er dan nog uitkomt. Ik ben niet zo’n afzegger.”