Cofidis toch niet verder met Koerts

Michel (Baraja)
Jans Koerts krijgt toch geen nieuw contract aangeboden bij Cofidis. Een maand geleden leek het er nog op dat het Franse ProTour-team verder wilde met de Nederlander, maar deze week kreeg Koerts een totaal ander geluid te horen.

Koerts baalt behoorlijk van de ommezwaai van Cofidis: ”Dit is een hele zware tegenvaller. Na allerlei positieve geluiden over mijn inzet had ik dit totaal niet verwacht. Ze willen ineens allemaal klimmers aantrekken. Dat is funest geworden voor mij. Het zal niet meevallen nu nog een andere ploeg te vinden, zeker omdat ik dit jaar geen wedstrijden meer kan rijden. Ik zit eigenlijk wel met mijn handen in het haar.”

De 36-jarige Koerts komt dit jaar niet meer in actie omdat hij nog altijd herstellende is van een zware valpartij in juli, waarbij hij diverse botbreuken opliep. ”Het enige wat ik de komende tijd kan doen is lobbyen. Voor mijn val heb ik laten zien dat ik keihard voor een ploeg kan werken. Ik hoop dat ploegleiders dat ook hebben gezien. Anders komt het einde van mijn loopbaan wel heel dichtbij,” aldus een radeloze Koerts.