WK roeien: dubbelvier vrouwen naar finale

Olga (Nuongirl)
De dubbelvier vrouwen lichtgewicht heeft zich woensdag bij het wereldkampioenschap roeien in Japan een plek in de finale behaald. Julie Tabbers, Linde Verbeek, Katrien Hautvast en Eeke Thomee eindigden in de herkansing op de derde plaats na de vieren van Groot-Brittannie en Frankrijk. Ook Japan (vierde) plaatste zich voor de eindstrijd.

De lichtgewicht twee-zonder-stuurman bemand door Wolter Blankert en Paul Drewes behaalde in de herkansing een overwinning op de duo's van Australië, Ierland, Duitsland en Japan en kwalificeerde zich daarmee voor de halve finales.

De vier-zonder-stuurman lichtgewicht wist zich niet voor de halve finales te plaatsen. Het kwartet Roy Delis, Karel Dormans, Arnoud Greidanus en Tom van den Broek roeide in de herkansing zwak en grepen naast een plaats in de halve finales.

De Nederlandse mannenacht wist zich ook niet voor de finale te plaatsen. De jeugdige ploeg van coach Mark Emke, bestaande uit Simon Glazenborg, Christof Coenders, David Kuiper, Rogier Blink, Jurrien Rom Colthoff, Peter Vos, Olaf van Andel, Mitchel Steenman en stuurman Chung Wei Cheung, eindigde woensdag in de herkansing op de vierde plaats achter Polen, Rusland en Frankrijk.