FC Thun druk bezig op transfermarkt

Michel (Baraja)
Het Zwitserse FC Thun is zich flink aan het versterken met het oog op de Champions League campagne. Thun, tegenstander van Ajax, maakte vandaag de komst van twee spelers bekend.

De media in Zwitserland speculeren al dagen over mogelijke nieuwelingen, vlak na de sensationele plaatsing voor de Champions League. De ploeg van Urs Schönenberger zal morgen nog een aanvaller vastleggen, maar vandaag werd al de komst van twee spelers wereldkundig. Het gaat om Grégory Duruz en Adriano Louis Spadoto.

Duruz is 28 jaar en is afkomstig van RC Amiens, een Franse tweedeklasser. Duruz is een linksbenige verdediger, die in Zwitserland een erkende prof is. Hij kwam eerder uit voor Sion en FC Basel. Adriano - niet die van Internazionale – is een rechtsback van 27 jaar. Hij komt over van het Braziliaanse FC Guarani. Gisteren raakte Thun nog een erkende kracht kwijt: David Pallas tekende namelijk bij VfL Bochum.

Thun is op 18 oktober en 2 november de tegenstander van Ajax in de poulefase van de Champions League. In de voorrondes rekende de ploeg onder meer af met Dinamo Kiev. Momenteel bekleedt Thun na zeven speeldagen de vijfde positie in de competitie.