Kuijt: "Ik blijf bij Feyenoord"

Olga (Nuongirl)
Aanvaller Dirk Kuijt wil dit seizoen niet meer weg bij Feyenoord. Zondag heeft de gewilde spits dat aan de clubleiding laten weten.

"Ik heb mijn definitieve besluit genomen, ik blijf bij Feyenoord", aldus Kuijt. "Het gevoel was niet goed om op het laatste moment zo'n mooie en fantastische club te verlaten."

De aanvoerder van Rotterdammers had zondag met één doelpunt een belangrijk aandeel in de 1-2 zege op Ajax en staat nog in de serieuze belangstelling van Tottenham Hotspur. "Voor dit seizoen gaat het helemaal niks meer worden met andere clubs. Mocht er nu nog een geweldige club komen, dan zal ik het aanhoren, maar ook meteen aangeven dat het pas voor volgend seizoen is", aldus Kuijt.

Alle perikelen rond een eventuele transfer hadden de laatste tijd invloed op het spel van de Nederlander. "In eerste instantie vond ik voor mezelf dat ik er weinig last van had, al merkte ik wel dat mijn omgeving, de spelers, de supporters en de media er veel mee bezig waren. Ik moest veel vragen beantwoorden en aangeven hoe het er voor stond. Daar gingen veel tijd en energie inzitten, waardoor het ook bij mij ging malen en ik er niet aan ontkwam er over na te denken. Dat ik kramp had tegen Ajax, zegt wat dat betreft ook wel iets. Ik heb er een aantal dagen last van gehad. Nu is dat voorbij en ga ik me weer helemaal richten op de enige hoofdzaak, het voetbal."