Wereldtitel De Koning/Berkhout

Michel (Baraja)
Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben in San Francisco de wereldtitel in de Olympische 470-klasse veroverd. Het Nederlandse duo bleef de Engelsen Bassadone en Clark nipt voor.

De Koning/Berkhout nam al na de eerste van in totaal veertien manches de leiding, maar kon nooit een grote voorsprong nemen in het klassement. Op de laatste dag waren er nog twee races: in de eerste race eindigden onze landgenoten als zevende, maar de afsluitende manche werd winnend afgesloten. Het Nederlandse tweetal is nu wereldkampioen omdat het meer races heeft gewonnen dan Bassadone/Clark. Beide duo's eindigden namelijk met hetzelfde puntenaantal.

”Het was ontzettend spannend, maar we bleven rustig en in onszelf geloven. De hele week was onze bootsnelheid uitstekend en ook in de laatste wedstrijd konden we daarop vertrouwen. Toch kon ik het na de finish nog niet geloven. Ik was bang voor een rekenfout, omdat het Britse team als tweede was geëindigd. Toen we ook door hen werden gefeliciteerd, wisten we het zeker,” aldus een dolgelukkige stuurvrouw De Koning.