Nieuwe hoofd ontwerper voor Williams

Maurice (mbn)
Williams heeft bekend gemaakt Jörg Zander te hebben benoemd als de nieuwe hoofd ontwerper. Daarmee voltooid het team de nieuwe organisatiestructuur die eerder werd opgezet.

Jörg Zander komt van BAR en werke daar als hoofd engineer, mechanica en transmissie. Bij Williams zal hij als hoofd ontwerper direct onder technisch directeur Sam Michael komen te werken. In de huidige structuur werd een soortgelijke rol vervuld door Gavin Fisher, die bij het team zal vertrekken. Zander deed eerder ervaring in de Formule 1 op bij Toyota en BAR. Bij Williams zal komend jaar de grootste uitdaging zijn om de Cosworth V8 optimaal te gaan benutten.

Directeur Engineering Patrick Head toont zich blij met de komst van Zander: "Ik ben blij dat Zander heeft besloten om zich bij Williams aan te sluiten als hoofdontwerper, waarmee de nieuwe structuur wordt geconsolideerd. Ik geloof dat we de basis hebben gelegd voor één van de sterkste technische teams in de Formule 1 en ik heb er vertrouwen in dat Jörg een aanzienlijke bijdrage zal leveren in het behalen van onze doelen voor volgend jaar en in de verdere toekomst."