Heras start optimistisch in Vuelta

Michel (Baraja)
Roberto Heras kan vanaf morgen beginnen met het schrijven van geschiedenis. De 31-jarige coureur kan namelijk zijn vierde Ronde van Spanje winnen, hetgeen nog niemand eerder heeft gepresteerd. De klimmer is optimistisch na de voor hem zo tegenvallende Tour de France.

In de Grande Boucle eindigde Heras op een anonieme 45e plaats, ingeklemd tussen de Fransen Vasseur en Fedrigo. Vanaf morgen gaat de Bask jagen op revanche: ”Ik voel me goed en ben zeer optimistisch. De Vuelta is een andere koers. Het gaat veel beter dan een maand geleden. Op de training voelde ik me goed, en daarom kijk ik met vertrouwen vooruit naar de Ronde van Spanje. Ik ben de hele maand in Béjar geweest. Ik heb veel getraind in de bergen. Mijn gevoel over de hele lijn is positief.”

Heras, die de Vuelta in 2000, 2003 en 2004 op zijn naam schreef, vindt dat er een sterk deelnemersveld aan de start staat in Granada: ”Het niveau is niet zo hoog als tijdens de Tour, maar ik zal toch op een aantal renners moeten letten. Ik kijk vooral naar Mayo, Pereiro, Gonzalez, Landis, Mancebo en de coureurs van Comunidad Valenciana.”

Volgens de kopman van Liberty Seguros is het parcours in evenwicht: ”Qua beklimmingen is het dit jaar misschien wat minder zwaar, maar ook op dit traject kan een klimmer de eindzege pakken.” Naar Heras’ mening zijn er drie sleuteletappes: de rit met aankomst in Arcalis, die naar Lagos de Covadonga en de bergrit die eindigt in Valgrande. Dit jaar is de beruchte Angliru trouwens niet opgenomen in het routeschema.