Monteiro rijdt op Monza met EJ15B

Wouter (ziggyziggyziggy)
De EJ15B, de nieuwe bolide van Jordan Grand Prix, zal definitef haar racedebuut maken tijdens de Italiaanse Grand Prix, over anderhalve week op het circuit van Monza. Het enige beschikbare exemplaar zal worden bestuurd door Tiago Monteiro.

De wagen werd al begin dit jaar aangekondigd, maar door voortdurende problemen met de koeling van de wagen werd het debuut steeds uitgesteld. De wagen werd al wel een aantal malen getest als derde wagen tijdens de vrijdagtrainingen van de afgelopen races. Na een succesvolle test, gisteren op Monza, is besloten dat de wagen betrouwbaar genoeg is om tijdens een Grand Prix in te zetten.

Dat Monteiro, die dit jaar al veertien finishes achter zijn naam heeft staan, de wagen mag besturen, is stom toeval. Het team heeft door middel van een ordinaire toss uitgemaakt of Monteiro of Karthikeyan met de bolide mag gaan racen. Sportief directeur Adrian Burgess van het team weet nog niet hoeveel sneller de nieuwe wagen is: "Dat zullen we tijdens de eerste trainingen op Monza zien."