Albers praat met vier teams

Wouter (ziggyziggyziggy)
Christijan Albers is niet alleen in onderhandeling met Minardi F1 en Jordan Grand Prix over een stoeltje voor volgend seizoen, ook BAR Honda en een anoniem vierde team zouden interesse hebben in de Nederlander.

Volgens de nieuwste editie van het tijdschrift Formule 1 voert het management van Albers gesprekken met alle vier de teams en heeft de coureur al voorlopige aanbiedingen van drie teams op zak. Eén daarvan is een team dat nog niet bij naam is genoemd, maar volgens geruchten zou het hier om het nieuwe team van BMW gaan.

Volgens Cees Faes van TCC, het bureau dat Albers' zaken behartigt, heeft vooral het contract met het onbekende team nog geen definitieve vormen aangenomen: "Er staan een aantal mitsen en maren in en dat houdt inderdaad verband met ontwikkelingen op de rijdersmarkt." Ondertussen zou Albers van Jordan een nieuwe, betere aanbieding hebben gekregen dan hij al had liggen van dat team.

Tenslotte wist de manager van Albers, Lodewijk Varossieau, nog te melden dat Albers al dit jaar voor Jordan had kunnen rijden. Hij kreeg de aanbieding om tijdens de laatste vijf races van het seizoen Narain Karthikeyan te vervangen. Het contract dat de Nederlander heeft met zijn huidige team verbood dat echter.