'Nieuwe Cafu' naar Real Madrid

Michel (Baraja)
Real Madrid heeft opnieuw een Braziliaanse international aangetrokken. Het gaat om de back Cicero Joao de Cezare, beter bekend als Cicinho. De 25-jarige verdediger zal in de winterstop naar Madrid verkassen.

Cicinho komt voor zes miljoen euro over van São Paulo. De Braziliaan tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Koninklijke. De vleugelverdediger, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan, geldt in Brazilië als de opvolger van Cafu. Cicinho was dan ook basisspeler van het Braziliaanse team op de Confederations Cup, toen Cafu forfait gaf.

Met de transfer van Cicinho wordt de Braziliaanse kolonie van Real nog groter. Ronaldo, Roberto Carlos en coach Luxemburgo waren er al voor de zomer, en de laatste maand kocht Real nog eens Baptista en Robinho. Cicinho zal echter snel een Italiaans paspoort aanvragen, zodat Madrid met deze transfer geen problemen ondervindt met de in Spanje geldende regels wat betreft het aantal spelers van buiten de EU. Dit mogen er maximaal drie per elftal zijn.