Atletiek: Perry verslagen op 100 meter horden

Olga (Nuongirl)
Michelle Perry is bij de Grand Prix in het Oostenrijkse Linz op de 100 meter horden verslagen. De Amerikaanse wereldkampioene moest dinsdagavond Brigitte Foster-Hylton voor zich dulden. De Jamaicaanse finishte in een tijd van 12,65 seconden, Perry had vijfhonderdste meer nodig. De Duitse Kirsten Bolm eindigde als derde in 12,75.

De Jamaicaan Dwight Thomas was de snelste op de 100 meter vlak met een lichte rugwind in 10 seconden precies. Hij versloeg de Brit Jason Gardener (10,09) en de Ghanees Aziz Zakari (10,10). Bij de vrouwen sprintte Chandra Sturrup (Bahama's) naar de overwinning in 11,01.

Wereldkampioen Dwight Phillips won bij het verspringen, in zijn eerste poging kwam de Amerikaan op 8,57 meter, wat zijn enige geldige poging zou blijven. Landgenoot Miguel Pate (8,19) en de Fransman Salim Sdiri (8,10) eindigden als tweede en derde.

De Nederlander Christian Tamminga was geen goede vervanger van wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom. De Hagenaar, die dit seizoen lang geblesseerd was, haalde tot drie keer toe de aanvangshoogte van 5,30 niet. De Duitser Tim Lobinger won het polsstokhoogspringen met 5,80.