Uitslagen 3e Voorronde CL

Michel (Baraja)
De Champions League 2005/2006 is er nu al één die in het teken staat van de debutanten. Gisteren slaagden namelijk de nieuwkomers FC Thun, Artmedia Bratislava, Real Betis Sevilla en Udinese erin zich te kwalificeren voor het miljoenenbal.

Real Betis Sevilla had het Champions League ticket vooral te danken aan Ricardo Oliveira. De Braziliaanse spits trof twee keer doel en was de hoofdverantwoordelijke voor de uitschakeling van AS Monaco. De Monegasken kwamen niet verder dan 2-2, nadat Betis in eigen huis met 1-0 had gewonnen. De tweede goal van Oliveira kwam op een cruciaal moment: Monaco leidde met 2-1 en leek door te drukken.

De ontmoeting tussen UEFA Cup finalist Sporting Lissabon en Udinese leek op voorhand spannende wedstrijden te garanderen, maar Udinese was over 180 minuten simpelweg te sterk. Nadat het in José Alvalade al met 1-0 had gezegevierd wonnen de Italianen gisteren met 3-2. Al na een half uur stond het 2-0 voor de Italiaanse subtopper na goals van Iaquinta en Natali.

Met Jari Litmanen op de bank slaagde Malmö FF er niet in FC Thun te verrassen. De Zwitsers deden het moeilijkste werk al in de vorige voorronde toen ze Dinamo Kiev uitschakelden. Thun had met een 3-0 zege geen kind aan Malmö. Met Thun is Artmedia waarschijnlijk de opvallendste deelnemer aan de Champions League. De Slowaken wonnen gisteren na strafschoppen van Partizan Belgrado. De kans is groot dat vanavond ook enkele andere ploegen zich voor het eerst verzekeren van deelname aan de Champions League, want Valerengen en Villareal hebben een goede uitgangspositie.


Champions League uitslagen 3e Voorronde :

(Tussen haakje uitslagen heenwedstrijden)

Lokomotiv Moskou – Rapid Wien 0-1 (1-1)
Partizan Belgrado – Artmedia Bratislava 0-0 n.s 2-4 (0-0)
FC Thun – Malmö FF 3-0 (1-0)
Panathinaikos – Wisla Krakow 4-1 n.v. (1-3)
AS Monaco – Real Betis Sevilla 2-2 (0-1)
Rosenborg BK – Steaua Boekarest 3-2 (1-1)
Udinese – Sporting Lissabon 3-2 (1-0)
Liverpool – CSKA Sofia 0-1 (3-1)