Intertoto: Spaanse clubs uitgeschakeld

Michel (Baraja)
De Spaanse clubs Valencia en Deportivo la Coruna zijn er niet in geslaagd zich via de Intertoto te kwalificeren voor de UEFA Cup.

Valencia kwam in het eigen Mestalla niet verder dan 0-0 tegen Hamburger SV. Omdat HSV veertien dagen geleden met 1-0 de Spaanse club versloeg mogen Van der Vaart en de zijnen naar de UEFA Cup. Valencia was gisteren wel de betere ploeg: vooral in de beginfases van beide helften domineerde het team van Quique Sanchez Flores. Kluivert kopte na veertien minuten tegen de lat en ook Rufete was met schoten enkele keren gevaarlijk. Bij HSV speelde Van der Vaart een redelijke wedstrijd, al kwam hij door de druk van Valencia weinig in balbezit. Waar Van der Vaart de volledige negentig minuten volmaakte, daar werd Kluivert na één helft vervangen door Villa.

Ook Deportivo la Coruna speelt dit seizoen geen Europees voetbal meer. In en tegen Marseille ging Depor met 5-1 onderuit. De heenwedstrijd werd nog met 2-0 gewonnen door de Spanjaarden. De return stond in het teken van drie rode kaarten. Nadat Deportivo in de 70e minuut met negen man verder moest walste Marseille over Deportivo heen. Aankoop Niang was twee maal trefzeker. Het laatste UEFA-Cup ticket is voor RC Lens dat het Roemeense Cluj met 3-1 opzij zette. In Roemenië eindigde de confrontatie in een 1-1 gelijkspel.


Uitslagen Finales Intertoto-Cup:

(Tussen haakjes uitslag eerste ontmoeting:)

Valencia – Hamburger SV 0-0 (0-1)
RC Lens – Cluj 3-1 (1-1)
Olympique Marseille – Deportivo la Coruna 5-1 (0-2)