Arouna Koné op huurbasis naar PSV

Michel (Baraja)
Arouna Koné komt dit seizoen op huurbasis uit voor landskampioen PSV. De 21-jarige Ivoriaan is afkomstig van Roda JC, dat één miljoen euro ontvangt voor het verhuren van de spits.

PSV heeft tevens een optie tot koop bedongen. De Eindhovenaren waren op zoek naar broodnodige creativiteit, nadat Feyenoord niet wilde meewerken aan een transfer van Salomon Kalou. Koné moet wel nog medisch worden gekeurd in Eindhoven. Vorig jaar kwam de Afrikaan bij Ajax niet door de medische keuring. De Amsterdammers zagen in Koné de opvolger voor Zlatan Ibrahimovic.

Als de keuring naar wens verloopt zal Koné zondag debuteren tegen Roda JC. Nadeel voor PSV is dat de huurling niet inzetbaar is in de poulefase van de Champions League. Koné speelde namelijk al met Roda mee in de Intertoto-Cup.

Aanvankelijk wilde Roda alleen meewerken aan een overgang van Koné als het in ruil daarvoor een spits van PSV als vervanger zou krijgen. ”In eerste instantie dachten we aan Robert, maar die wilde zelf niet. Dan houdt het op,” aldus technisch commissaris Arnold Hendriks. De club uit Kerkrade neemt nu genoegen met het geldbedrag. Trainer Stevens kampt met het vertrek van Koné wel met een probleem in zijn frontlinie, want Cristiano is geblesseerd. Nu zijn alleen Dirk-Jan Derksen en Sekou Cissé alternatieven voor de spitsposities.