Federer eindwinnaar in Cincinnati

Michel (Baraja)
Roger Federer heeft het Masterstoernooi van Cincinnati op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Zwitser rekende af met Andy Roddick: 6-3 en 7-5.

Roddick opende sterk door al snel druk te zetten op de service van Federer. Het kwam echter niet tot een break voor ‘A-rod’ en dat brak hem duur op. In de vijfde game werd de Amerikaan namelijk zelf gebroken. Een dubbele fout deed Roddick op dat moment de das om. Federer won op superieure wijze zijn eigen servicegames, dominerend vanaf de baseline, en ging op 5-3 nogmaals door Roddicks opslag heen.

Op 2-2 in de tweede set deed Roddick eindelijk wat terug door Federer te breaken. Een aanvallende tactiek van de Amerikaan ontwrichtte even Federers spel. Roddick kon echter niet lang genieten van zijn break voorsprong; Federer brak meteen weer terug, onder meer dankzij een ongelooflijke forehandwinner. Bij een stand van 5-6 kreeg Roddick last van zijn voet en liet zich behandelen. Het was een ongelukkig moment voor een blessure, want in de daaropvolgende game leverde de hardhitter zijn service in en daarmee meteen de wedstrijd.

Zo is de comeback van Federer na zijn winst op Wimbledon geslaagd te noemen: ”Deze toernooizege is een beetje een verrassing na zo’n lange inactiviteit. Ik speelde echter fantastisch tennis en kijk vooruit naar de US Open.” De winst in Cincinnati was voor de Fed Express alweer zijn negende toernooizege en vierde Masterstitel van 2005. De Zwitser heeft al 22 achtereenvolgende ATP-finales gewonnen.