Sterke ploeg Liberty voor Vuelta

Michel (Baraja)
Liberty Seguros heeft als één van de laatste ploegen zijn renners voor de Vuelta bekendgemaakt. Drievoudig winnaar Roberto Heras fungeert andermaal als kopman.

Heras heeft een palmares om u tegen te zeggen in de Ronde van Spanje. De klimmer uit Béjar won in 1997 al zijn eerste Vuelta-etappe. Hierna volgden nog zeven ritzeges, maar belangrijker nog waren zijn eindoverwinningen in 2000, 2003 en 2004. Bovendien eindigde de coureur van Liberty in 1999 en 2002 ook op het eindpodium. Dit jaar stelde de 31-jarige Heras teleur in de Ronde van Frankrijk.

Heras’ helpers in de laatste grote ronde van dit seizoen mogen er zijn. Zo is ook Joseba Beloki opgenomen in de kern van Manolo Saiz. De Bask reed eerder al de Giro en Tour. Een andere bekende naam is die van Isidro Nozal, die in 2003 ruim twee weken in de leiderstrui reed. Dit is de volledige selectie van Liberty Seguros voor de Ronde van Spanje: Roberto Heras, Dariusz Baranowski, Joseba Beloki, Giampaolo Caruso, Igor Gonzalez de Galdeano, Isidro Nozal , Michele Scarponi, Marcos Serrano en Ángel Vicioso.