Belgische eindstrijd in Toronto

Michel (Baraja)
De finale van de Rogers Cup in Toronto gaat tussen Kim Clijsters en Justine Henin-Hardenne. Zij versloegen respectievelijk Anastasia Myskina en Amelie Mauresmo.

Clijsters, die op Amerikaans hardcourt bijna niet te kloppen is, stond slechts vijf games af tegen Myskina: 6-4, 6-1. Al vroeg ging Clijsters door de service van Myskina heen, maar de Russin toonde veerkracht en brak weer terug. Op 4-5 m๓est Myskina haar service behouden om in de set te blijven. Ze maakte echter een paar onnodige fouten en Clijsters brak op love. In de tweede set was er geen houden meer aan voor Myskina. Een uitstekende Clijsters stoomde door na 6-1.

Voor de Vlaamse is het al haar zesde finale van 2005. ”Mijn service liep erg goed in de tweede set en ook dankzij mijn backhand kon ik het Myskina moeilijk maken. Het was plezant,” meldde Clijsters na afloop.

Henin-Hardenne is vannacht de tegenstandster van Clijsters. Om de finale tot een Belgische aangelegenheid te maken moest de Waalse diep gaan tegen Mauresmo. Pas na ruim twee uur was het pleit beslecht: 7-5, 3-6 en 6-1. Clijsters en Henin treffen elkaar morgen voor de negentiende keer. De stand tot nu toe is 9-9. De laatste ontmoeting dateert van januari 2004 op de Australian Open, toen Henin won in drie sets.