Droomfinale in Cincinnati

Michel (Baraja)
De finale van het Masterstoernooi van Cincinnati kent een waar droomaffiche. Morgen kruisen Roger Federer en Andy Roddick de degens in hun eerste ontmoeting sinds de finale van Wimbledon.

Andy Roddick had op papier de moeilijkste opgave om zich te plaatsen voor de finale. De Amerikaan moest het opnemen tegen Lleyton Hewitt, een tegenstander die hem (gezien eerdere confrontaties) niet zo goed ligt. De cruciale fase in de eerste set lag in het midden. Op 2-3 kreeg Hewitt twee breakkansen die hij niet benutte. Een game later ging Roddick wél door de service van zijn opponent. Op 5-4 serveerde Roddick overtuigend de set uit.

De tweede set mondde uit in een tiebreak nadat beide spelers onaantastbaar waren op hun servicegames. Een gemiste backhand van Hewitt zorgde voor de enige minibreak. Roddick mag naar de finale. ”Ik serveerde erg goed vandaag, zeker op mijn tweede service. Tegen Federer heb ik niets te verliezen”, aldus de hardhitter die gisteren opvallend veel servicevolley speelde.

Federer had het niet makkelijk tegen Robby Ginepri, maar won wel: 4-6, 7-5 en 6-4. De Zwitser is vol vertrouwen voorafgaand aan zijn ontmoeting met Roddick: ”Ik heb negen keer van hem gewonnen en slechts één keer verloren. Ik ben de grote favoriet en speel bovendien altijd goed in finales. Daarom ben ik de nummer één.” Federer heeft liefst 21 finales op rij gewonnen.