Lazovic debuteert sterk bij Leverkusen

Michel (Baraja)
Danko Lazovic heeft een sterk debuut gemaakt voor Bayer Leverkusen. De Feyenoord-huurling trof in de bekerwedstrijd tegen FC Rot-Weiß Erfurt II binnen tien minuten drie keer doel. Echte verrassingen waren er overigens niet in de eerste ronde van de Liga Pokal.

Lazovic begon op de bank bij het team van Augenthaler, maar viel na 63 minuten overtuigend in. Toen de aanvaller het veld betrad stond het al 0-4 en dankzij een productieve Lazovic was het binnen tien minuten 0-7. Uiteindelijk bepaalde Schneider de eindstand op 0-8, meteen de grootste zege in de eerste bekerronde.

Het Hamburger SV van Rafael van der Vaart trok de goede lijn van de afgelopen weken door tegen Stuttgarter Kickers: 1-5. Van der Vaart scoorde niet en werd na tachtig minuten gewisseld. Ook Werder Bremen, Schalke 04 en Hertha BSC boekten overwinningen.

De enige sensatie was de uitschakeling van 1.FC Köln tegen Kickers Offenbach, een ploeg uit de Regionalliga. De Traditionsverein kreeg een onnodige rode kaart en liet zich na rust overlopen, waardoor Offenbach met 3-1 zou zegevieren. Morgen spelen onder andere Bayern München en Borussia Dortmund hun openingsronde.