Iglinsky wint sprint van vluchtersgroep

Ambrosius
Maksim Iglinky heeft de zesde etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. Hij was de snelste in de sprint van een groep van negen vluchters. De vlucht had geen gevolgen voor het klassement, Leipheimer blijft de leider.

De etappe bracht de renners van Friedrichshafen naar Singen over 171 km, door slechte weersomstandigheden. Er komen elf man los uit het peloton, daarbij zitten onder andere Maarten den Bakker, Nico Mattan en oud-wereldkampioen Laurent Brochard. Deze groep kreeg niet de gratie van Quick Step, want zij haalden een deel van de vluchters terug. Zes man konden namelijk wel vooruit blijven, hierbij waren Den Bakker en Mattan. Maar ook deze vlucht was geen lang leven gegund, er kwamen vanuit het peloton een aantal man naar toe, waardoor er weer elf man voor de groep uitreden. Hierbij zaten veel dezelfde namen als in de eerste ontsnappingspoging. Enkele namen die aan konden sluiten waren de winnaar van de Eneco-Tour, de Amerikaan Julich, Horner en de Kazach Iglinsky.

Met nog ongeveer 70 kilometer te rijden hadden de elf drie minuten voorsprong, maar door een klimmetje onderweg werd de kopgroep uitgedund tot negen. Het waren Den Bakker en Mattan die hadden moeten lossen en ook niet meer terug konden komen. Het peloton achtervolgde niet met volle overtuiging, waardoor de negen konden gaan strijden om de etappewinst. Bobby Julich dacht hier anders over, want hij ging in de laatste kilometers alleen op avontuur. Onder invloed van met name Ballan en de jonge Belg Van den Broeck kon de Amerikaan op één kilometer voor de streep ingerekend worden. Diezelfde Van den Broeck was de eerste die de sprint aan ging. Hij leek het te gaan winnen, maar Iglinsky kon er nog overheen komen en won daarmee de zesde etappe in de Deutschland Tour. Den Bakker werd op een kleine twee minuten twaalfde en beste Nederlander, kort voor het peloton, waar tweevoudig etappewinnaar Bennati makkelijk de sprint won.

Uitslag zesde etappe Deutschland Tour

Pos.VoornaamAchternaamTeamLandTijd
1 MaksimIglinskyDomina VacanzeKazachstan3.50.00
2 Jurgenvan den BroeckDiscovery ChannelBelgiëz.t.
3 AlessandroBallanLampreItaliëz.t.
4 Chris HornerSaunier DuvalVerenigde Statenz.t.
5 DavidEtxebarriaLiberty SegurosSpanjez.t.