Favorieten verder in Rogers Cup

Michel (Baraja)
Amelie Mauresmo heeft zich na een merkwaardige wedstrijd gekwalificeerd voor de halve finales van de Rogers Cup in Toronto. De Française zag uiteindelijk haar opponent Petrova met een blessure opgeven.

De wedstrijd begon ’s middags, maar werd onderbroken na hevige windvlagen. Bij aanvang van de noodgedwongen pauze stond het 4-4 in de eerste set. Toen de confrontatie ’s avonds werd hervat brak Petrova meteen de service van Mauresmo en veroverde de eerste set. Mauresmo won een spannend tweede bedrijf met 7-5, alvorens een blessure aan haar rechter borstspier Petrova noopte tot opgeven aan het begin van de beslissende set.

”Het was een vreemde manier om zo’n intense wedstrijd af te sluiten. We moesten erg lang wachten en kwamen de baan op onder totaal andere omstandigheden. Ik ben in ieder geval blij dat ik in de tweede set zo sterk terugkwam,” aldus de als tweede geplaatste Mauresmo. In de halve finale speelt de Française tegen Justine Henin-Hardenne die veel moeite had met Vaidisova. Henins service liep niet naar wens en ze maakte ook veel onnodige fouten. Desondanks won de Waalse met 7-5 en 7-6.

In de middagsessie verzekerden Myskina en Clijsters zich al van hun onderlinge ontmoeting in de halve finale. De Russin rekende af met Dulko, terwijl Pennetta geen partij was voor Clijsters. Pennetta was zo ver doorgedrongen omdat Serena Williams zich wegens een blessure had afgemeld voor de derde ronde.

Uitslagen kwartfinales Rogers Cup- Toronto:
Myskina (Rus/9) – Dulko (Arg) 6-4, 7-5
Clijsters (Bel/7) – Pennetta (Ita) 6-0, 6-1
Henin-Hardenne (Bel/4) – Vaidisova (Tsj) 7-5, 7-6
Mauresmo (Fra/2) – Petrova (Rus/6) 4-6, 7-5, 2-0 opgave