Lebedeva als enige in race voor jackpot

Michel (Baraja)
Tatiana Lebedeva is de enige atleet die nog kans maakt op de Golden League-jackpot van één miljoen euro. Bij het hinkstapspringen won de Russin voor de vierde achtereenvolgende keer. Christine Arron eindigde als vierde op de 100 meter en is uitgeschakeld voor de jackpot.

In Zürich stond gisteravond de vierde Golden Leauge-meeting op het programma. Alle ogen waren gericht op Tatiana Lebedeva en Christine Arron, de enige overgebleven kanshebbers op de jackpot. Lebedeva boekte haar vierde opeenvolgende zege door met 14,97 meter wereldkampioene Trecia Smith te kloppen. Op het WK in Helsinki was de Russin nog geblesseerd en kwam ze niet in actie om haar kansen op de jackpot gaaf te houden.

Christine Arron faalde echter in haar opzet. De Française, op het WK goed voor twee keer brons, finishte als vierde op de 100 meter. Veronica Campbell was met een knappe tijd van 10,85 de rapste. Door het verlies van Arron hoeft Lebedeva een eventuele jackpot niet te delen. Daardoor kan de Russin op 10 september één miljoen euro rijker worden. Ze moet dan wel nog in Brussel en Berlijn zegevieren.

Naast de boeiende strijd om de jackpot keek men ook uit naar het duel Greene – Gatlin op de 100 meter. Olympisch en wereldkampioen Gatlin bleek met een tijd van 10,14 met overmacht de snelste; Greene eindigde in de achterhoede. Wereldrecordhouder Asafa Powell gaf (opnieuw) forfait met een blessure. Er waren gisteren ook onder meer overwinningen voor Jeremy Wariner (400 meter mannen), Zulia Calatayud (800 meter vrouwen), Dominique Arnold (110 meter horden) en Vlateslav Ton (hoogspringen mannen).